Kirja & kauppa

Esikoisromaanini Maanalaiset tanssivat aamuisin ilmestyi Kosmos-kustantamolta toukokuussa 2017. Kolme ensimmäistä lukua on julki myös netissä. Lukemisen iloa!

Signeeratun kovakantisen kirjan voi ostaa suoraan kirjailijalta. Toimitukset kaikkialle Suomeen. Kiitos tuestasi!
Terveisin, Saana Katila

Siirry verkkokauppaan

Maanalaiset tanssivat aamuisin on saatavilla myös mm. Akateemisesta Kirjakaupasta ja Suomalaisesta Kirjakaupasta sekä nettikirjakaupoista, kuten Adlibris ja CDON.

Maanalaiset tanssivat aamuisin

Saana Katila

Vuosituhannen loppu, Helsinki, kukoistava rave-kulttuuri. Elämä on bileet – ja bileet ovat vapaa maa, jossa jokainen saa valita olemassaolonsa tahdin. Tämän kaiken keskellä biologiaa opiskeleva Kasper ja hänen ystävänsä – hänen heimonsa – tanssivat, juhlivat, rakastuvat ja potevat laskuja. He liftaavat, kulkevat kattoja pitkin ja huutavat tunneleissa.

Kun Kasper kohtaa Sissin, leiskuvan punatukkaisen tytön joka on niin helvetin elossa, kaikki tuntuu mahdolliselta. Mutta siihen kaikkeen kuuluu myös luisuminen, menetys, suistuminen pimeään.

Kasperin mieltä myllertävät menneisyyden siirtokoneet: lapsuus tuulisessa saaristossa, epävakaa mutta pojalleen omistautunut Marita, temperamenttinen Kapteeni. On aurinkopeitto ja mahtiolentoja, itse veistetty merimiesarkku ja bunkkerin salaisuus. Ja se kohtalokas yö pimeällä jäälakeudella, jolloin yksi elämä päättyy ja loppuelämä saa alkunsa.

Saana Katilan esikoisromaani tuntee kaupungin pulssin ja pohjoisen vetovoiman, se haluaa elää ja kokea karrelle palamisenkin uhalla. Se maalaa kuvan ajasta, joka meni jo eilen ja nuoruudesta, joka on ikuista.